Wij gebruiken cookies. Akkoord
  • Webshop + 500m² winkel
  • GRATIS verzending boven € 50,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Klantbeoordeling 9,1
  • Hulp of advies? +31 (0)184 411016

Keltum Hollands Glad bestek kopen?

Keltum Hollands Glad bestek
Keltum Hollands Glad bekijken?

Keltum Hollands Glad
Nog steeds is het Hollands Glad een populair en stijlvol bestekmodel met een rijk Koninklijke Van Kempen & Begeer en Keltum verleden. Een bestekserie die de eeuwen het overleefd en in vele huishoudens de eettafel versierd. Dit Keltum Hollands Glad model dankt zijn naam aan de eenvoudige streep die het bestek in het midden van het bestek siert.

Hollands Glad geschiedenis
Uit haar totale eenvoud spreekt grote verfijning en innerlijke kracht. Een elegant bestek dat in alle stilte meer zegt dan alle schijn. Een model dat al drie eeuwen wordt gemaakt. Hollands glad is door vele zilversmeden en bestekfabrikanten gesmeed en gefabriceerd in alle delen van Nederland, met onderling kleine modelverschillen. Het Hollands Glad uit de18ᵉ eeuw model is vaak wat slanker en de steel loopt op het uiteinde iets omhoog, In de 19ᵉ eeuw werd het Hollands Glad model breder en platter en in het begin van de 20ᵉ eeuw maakte Keltum de delen net wat kleiner. Het Keltum Hollands glad is nog steeds te verkrijgen in het roest vrij staal, verzilverd en zilver.

De 19e eeuw bracht industrieel vervaardigde lepels en tal van nieuwe materialen zoals messing binnen bereik van een groot publiek. Aluminium couverts zijn rond 1850 een zeer kostbare rariteit en duurder dan zilver. Er komen honderden modellen met geponste versieringen op de markt waarvan de parelrand, het Hollands glad, Puntfilet, Prinses en het Haags lofje zich handhaven. Koninklijke Van Kempen & Begeer en Keltum was inmiddels toe aan export en hiertoe werden internationale kantoren geopend. Daarnaast behoorde Nederlands-Indië tot een van de grootste afzetgebieden. Na de dood van J.M. van Kempen III in 1877 werd zijn jongste zoon J.M. van Kempen IV de leider van het bedrijf. De zaak was inmiddels uitgegroeid tot een industrieel bedrijf. In 1936 werden de eerste verzilverde artikelen geproduceerd onder de naam Keltum. Koninklijke Van Kempen & Begeer en Keltum bieden u tot op de dag van vandaag kwaliteit en raffinement door vakmanschap, modern design en eigentijdse productietechnieken te combineren.

Hollands Glad bestekserie
DE 19e eeuw zag een grote groei van het aantal modellen lepels. Waar ooit een enkele tafellepel en tafelvork dienstdeden werd de tafel nu gedekt met de sauslepels, groentelepels, tafelmes, soeplepel, opscheplepels, aardappellepels, punchlepels, roomlepels, mosterdlepels, dessert- en hors d'oeuvrelepels, juslepels, opengewerkte strooilepels en wat dies meer zij. De toegenomen welvaart en de grote zilverproductie maakten dat mogelijk. In Nederland worden de voor de handel bestemde zilveren en gouden lepels van een jaarletter en een zilvergehalte stempel voorzien.

Messen van Hollands Glad bestekset
Het Keltum Hollands Glad kenmerkt zich door de speciale messen. Deze bestaan uit twee verschillende delen en worden daarom een zogeheten “hol-heft” mes genoemd. Het lemmet wordt uit speciaal lemmet-staal vervaardigd en vervolgens in het handvat bevestigd. Tot slot is de overgang tussen lemmet en handvat nauwkeurig afgeslepen en gepolijst.

Keltum Hollands Glad een bestekset van nu
Het Keltum Hollands Glad van nu is een bestekserie die gemaakt wordt in het mooie 18/10 edelstaal, verzilverd op basis 100 gram en het bestek is nog steeds verkrijgbaar in het massief 925 sterling zilver. Hollands Glad nog steeds ëën van de pronkstukken uit de Keltum bestekcollectie. Het bestek uit deze serie is van hoge kwaliteit en heeft een klassieke verfijnde vormgeving en voldoet aan alle eisen van nu. Het Hollands Glad is al jarenlang een mateloos populaire bestekset die voor klasse op tafel zorgt. De Keltum Hollands Glad bestekserie in het echt zien? Bij Hensbergen Serviezen in Sliedrecht is deze verkrijgbaar en te bewonderen in de Showroom en natuurlijk te bestellen bij OnlineBestek.nl.

Andere Keltum modellen zijn:

Keltum Hollands Glad bestek kopen?
Klantbeoordelingen (9,1/10) 99% van onze klanten beveelt ons aan!
Voordelen
  • Ruim 50 jaar ervaring
  • Echte vakkennis van de experts
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Veilig bestellen en betalen
  • Webshop, winkel en showroom
Winkel en Webshop

Onlinebestek.nl is dé online bestekwinkel met het grootste assortiment en de bekendste merken, tegen prijzen die ver onder de winkel adviesprijzen liggen. Onlinebestek.nl is onderdeel van Hensbergen Serviezen V.O.F. te Sliedrecht.

Contact

Openingstijden:

Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Gesloten
Gesloten
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00

Waar vind je ons? Locatie
Veilig betalen en betrouwbare verzending met:
ideal mister_cash postnl dhl logo nieuw
Bezoek ook onze andere websites:
Sluiten Menu Bezoek ook onze andere websites: